Krep Nedir ve Nasıl Yapılır? Püf Noktalarıyla Yumuşacık Krep Tarifi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Krep, ince ve yumuşak bir hamur işidir ve genellikle kahvaltıda veya atıştırmalık olarak tüketilir. Fransız mutfağına ait olan bu lezzetli yiyecek, tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilir. Peki; krep nasıl yapılır? İşte ipuçlarıyla krep tarifi!
Krep Nedir ve Nasıl Yapılır? Püf Noktalarıyla Yumuşacık Krep Tarifi

Krep; un, süt ve yumurta gibi basit malzemelerle hazırlanan, ince ve yumuşak yapılı bir hamur işidir. Fransız mutfağından dünyaya yayılan bu lezzet, tatlı veya tuzlu olarak tüketilebilir. Sabah kahvaltılarında, atıştırmalık olarak veya hafif bir akşam yemeği alternatifi olarak tercih edilir. Krepler, reçel, çikolata kreması, peynir, sebze veya et gibi çeşitli malzemelerle servis edilebilir. Yapımı pratik olduğu için mutfakta hızlı ve lezzetli bir çözüm sunar.

krep

Krep Tarifi ve Püf Noktaları

Malzemeler

  1. 2 adet yumurta
  2. 1 su bardağı süt
  3. 1 su bardağı un
  4. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  5. 1 çay kaşığı tuz (tatlı krep yapıyorsanız eklemeyebilirsiniz)
  6. İsteğe bağlı: 1 tatlı kaşığı şeker (tatlı krep için)

Yapılışı

Hamurun Hazırlanması:

  1. Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın.
  2. Sütü ekleyip çırpın.
  3. Unu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Sıvı yağı ve tuzu (tatlı yapıyorsanız şekeri) ekleyip karıştırın.
  5. Kıvamının boza kıvamında olmasına dikkat edin. Eğer çok yoğun olduysa biraz süt ekleyebilirsiniz.

Pişirme Aşaması:

  1. Teflon ya da yapışmaz bir tavayı ısıtın ve hafifçe yağlayın.
  2. Bir kepçe yardımıyla tavaya krep harcını dökün ve tavayı eğerek hamurun yayılmasını sağlayın.
  3. Orta ateşte, üzeri göz göz olana kadar pişirin.
  4. Spatula yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da pişirin.
  5. Tüm hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Servis Önerileri:

  1. Tatlı krep için üzerine bal, reçel, çikolata kreması veya taze meyveler ekleyebilirsiniz.
  2. Tuzlu krep için peynir, zeytin ezmesi veya omletle servis edebilirsiniz.

Krep Yapmanın Püf Noktaları

  1. Hamurun çok sıvı veya çok katı olmamasına dikkat edin. Boza kıvamında olmalıdır.
  2. Krepleri yapışmaz tavada ve hafif yağ kullanarak pişirin.
  3. Tavayı çok fazla yağlamayın, aksi takdirde krepler fazla yağ çeker.
  4. Pişirme sırasında tavanın her yerine eşit yayılmasına özen gösterin.
  5. Krepleri çevirmeden önce üzerinin tamamen piştiğinden emin olun.

Şunlara da göz atın:

  1. Krep Yaparken İhtiyacınız Olan 9 Akıllı Tüyo
  2. Mikrodalga Fırında Krep Nasıl Yapılır?
  3. Kreplerinizin İçerisine Çok Yakışacak 9 Farklı Malzeme
  4. Krep Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
  5. Pankek ve Krep Arasındaki 8 Fark

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Filizlendirilmiş Bakliyat Nasıl Tüketilir?
Meksika Tatlısı Nedir?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Bayram Sofralarına Tatlı Dokunuş: Kurban Bayramı’na Özel 18 Nefis Tatlı Tarifi