Kokoreç, özenle temizlenmiş bağırsakların şişe sarılmasıyla yapılan geleneksel bir lezzettir. Uykulukla birlikte sarılan bağırsaklar, ateşin üzerinde döndürülerek pişirilir. Pişen kokoreç ince ince doğranıp baharatlarla servis edilir.
Kuzu bağırsağı iyice temizlenir, tuzlu ve sirkeli suda bekletilerek tüm kokusu giderilir.
Kalın şişe kuzu uykuluk (veya böbrek yatağı) aralıklarla dizilir.
Temizlenen ince bağırsak, şişteki uykulukların etrafına sıkı ve düzgün bir şekilde spiral biçimde sarılır.
Sarım tamamlandıktan sonra kokoreç hafifçe tuzlanır, dinlendirilir ve kömür ateşinde yavaş yavaş çevrilerek pişirilir.
Şunlara da göz atın:
1 Şiş Kokoreçten Kaç Çeyrek Ekmek Çıkar?
1 Şiş Kokoreçten Kaç Yarım Ekmek Çıkar?