Kışlık Turşu Kurarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Mutfak Tüyosu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışlık turşu kurarken taze ve diri sebzeler seçmek, tuz ve sirke oranına dikkat etmek önemlidir. Kavanoz ve malzemelerin temizliği, turşunun uzun süre dayanmasını sağlar. Hazırlanan turşuları serin ve karanlık bir yerde saklamak lezzetini korur.

Turşu kurarken kaya tuzu kullanmak, sebzelerin çıtır kalmasını sağlar. Aşırı sıkıştırmadan kavanoza yerleştirmek turşunun homojen olmasına yardımcı olur. Sirke ve baharatları dengeli kullanmak, turşunun hem lezzetli hem de dayanıklı olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak