Kışlık Domates Salçası Hazırlarken Bu 3 Tüyo Hayat Kurtaracak
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışlık salça yaparken etli ve az sulu domatesleri seçmek, lezzeti ve kıvamı garanti eder. Pişirme sırasında sık sık karıştırıp tuz eklemek, hem tadını oturtur hem de dayanıklılığını artırır. Kavanozların üzerine zeytinyağı gezdirip serin yerde saklamak ise küf sorununu ortadan kaldırır.

Salçanın sırrı doğru domatesten geçer; olgun ve salçalık olanları seçmek işinizi kolaylaştırır. Kısık ateşte sabırla pişirmek ve düzenli karıştırmak, kıvamı mükemmelleştirir. Soğuyan salçayı kavanoza alıp üstünü zeytinyağıyla kapatmak, bozulmadan uzun süre saklamanın en pratik yoludur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak