Kışlık Ayva Kompostosu Yapmak İçin 5 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışlık ayva kompostosunu lezzetli ve uzun ömürlü yapmak için sert ve olgun ayvalar seçin, kararmamaları için limonlu suda bekletin. Komposto suyuna tarçın, karanfil gibi baharatlar ve damak tadınıza göre şeker ekleyin. Hazırladığınız kompostoyu steril kavanozlarda saklayarak kış boyunca taze kalmasını sağlayın.

Ayvaları küçük eşit parçalar halinde doğrayarak kompostonun hem lezzetini hem de görünümünü artırabilirsiniz. Baharatları tülbent içinde demleyerek hem aromayı verebilir hem de kompostoyu sade tutabilirsiniz. Kompostoyu kavanoza sıcak doldurup hemen kapaklayarak uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde