Kestane Nasıl Saklanır: Kestane Saklama Yöntemleri
Kestane uzun süre nasıl saklanır? Kestane ne kadar sürede bozulur? Pişmiş ve pişmemiş kestane nasıl saklanmalıdır? İşte, uzun süre bozulmadan kestane saklama yöntemleri:

Kayıngiller familyasına ait bir besin olan kestane, kış aylarında bol bol tüketilir. Özellikle sobanın üzerinde pişirilmesiyle bilinen kestane, tavada, haşlayarak, fırında ve mangalda da pişirilebilir. Kestane sade tüketilebildiği gibi, çorba, pasta, pilav ve salata yapımında kullanılan bir besindir. Kestaneyi lezzetini kaybetmeden tüketebilmek için doğru yöntemlerle saklamak gerekir. Aksi takdirde zamanla tadı bozulur ve tazeliğini kaybeder. Peki, pişmiş ve pişmemiş kestane nasıl saklanır? İşte, kestaneyi doğru bir şekilde saklama yöntemleri:


Pişmemiş Kestane Nasıl Saklanır?

Kestaneleri pişirmeden saklamak için uygulayabileceğiniz yöntemler;

  1. Kestaneleri oda sıcaklığında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz.
  2. Kestaneyi kuru bir kabın içerisine yerleştirip derin dondurucuya atabilirsiniz. Kestaneler derin dondurucuda ve kapağı kapalı kaplarda 1 aya kadar muhafaza edilebilir.
  3. Kestaneleri buzdolabında saklamak için, nemli olmayan kuru buzdolabı poşetleri kullanın. Kestaneleri poşete yerleştirdikten sonra ağzını düğümleyin. Poşetin üzerinde kürdanla ufak delikler açın. Buzdolabı poşetini raflara yerleştirin. Kestaneleri bu yöntem ile 1-2 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
  4. Kestaneleri buzdolabında sebze bölmesine yerleştirerek de saklayabilirsiniz.


Pişmiş Kestane Nasıl Saklanır?

  1. Pişirdiğiniz ve kabuklarını soyduğunuz kestaneleri saklamak için, ilk yapmanız gereken porsiyonlara ayırmaktır.
  2. Pişirdiğiniz kestaneleri alüminyum folyoya güzelce sarın.
  3. Ardından alüminyum folyoyla birlikte buzdolabı poşetine yerleştirin ve ağzını düğümleyin.
  4. Poşetin üzerine tarihin yazılı olduğu bir etiket yapıştırın.
  5. Poşetleri, derin dondurucuya yerleştirerek 2 ay boyunca saklayabilirsiniz.


Kestane Zehirlenmesi Nedir, Nasıl Anlaşılır?

Kestanenin içeriğindeki bir protein maddesi, bağışıklık sistemi tarafından kötü bir bakteri olarak algılanabilir. Bu durum vücut tarafından ciddi komplikasyonlara yol açar. 'Kestane zehirlenmesi' ve 'kestane alerjisi' isimleriyle bilinen bu rahatsızlık, genellikle çocuklarda görülür. Kestaneye karşı alerjisi olan kişiler bu durumu bilmiyorsa, kestane yediğinde bazı belirtiler ortaya çıkar.


Kestane Alerjisinin Belirtileri;

  1. Burun bezlerindeki şişlik, hapşırma, burun tıkanıklığı
  2. Ciltte ortaya çıkan kaşıntı, dökülme ve kızarıklık
  3. Boğazın kızarmasıyla birlikte gelen öksürük ve hırıltı
  4. Solunum zorluğu, nefes darlığı
  5. Ağız ve dilde karıncalanma
  6. Gözlerde kızarıklık, yanma ve yaşarma
  7. Aniden terleme veya soğuma


Eğer kestane yedikten sonra bu belirtiler görülüyorsa, kestane alerjisi olan kişi en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.


Şunlara da göz atın;

  1. Enginar nasıl saklanır?
  2. Sucuk nasıl saklanır?
  3. Muz bozulmadan nasıl saklanır?
  4. Limon uzun süre nasıl saklanır?
  5. Beyaz et nasıl saklanır?
  6. Asma yaprağı nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Mayıs Ayı Sebze ve Meyveleri
Yatmadan Önce Uzak Durmanız Gereken 7 Besin
Karahindiba Nasıl Kurutulur?
Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla