Kemikli Etin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Kemikli etin yumuşak olması için doğru pişirme tekniklerini bilmek gerekir. Etin cinsine göre uygun marine yöntemleri uygulamak, pişirme süresini aceleye getirmemek, kısık ateşte ağır ağır pişirmek ve gerekirse düdüklü tencere kullanmak eti lokum gibi yumuşatır.

Kemikli et, hem lezzet hem de besin değeri açısından sofraların vazgeçilmezidir. Özellikle ilikli kemikler, etin suyuna yoğun aroma ve zenginlik katarken, doğru pişirme teknikleri kullanılmazsa sertleşebilir ve çiğnemesi zor bir hale gelebilir. Kemikli etin yumuşacık olması için pişirme sürecinden önce hazırlık aşamasına, kullanılan pişirme yöntemine ve pişirme süresine kadar dikkat edilmesi gereken pek çok nokta vardır. Peki; kemikli etin yumuşak olması için ne yapmalı? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde