Kemik Suyu Neden 12 Saat Kaynatılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kemik suyu, adından da anlaşılacağı gibi etli veya etsiz kemiklerin uzun süre kaynatılmasıyla elde edilen besleyici bir sıvıdır. İşte, kemik suyunun 12 saat kaynatılmasının sebebi:

Kemik suyu hem şifa niyetine içilir hem de yemeklerin gizli lezzet sırrıdır. Özellikle Türk mutfağında ve dünya mutfaklarında çorba, pilav, sos ve yemeklere lezzet katmak için kullanılır. Kemik suyunun içine soğan, sarımsak, havuç, kereviz, defne yaprağı, karabiber gibi sebze ve baharatlar eklenir.

İlikli kemik suyu nasıl hazırlanır, kemik suyu nasıl saklanır ve kemik suyunun faydalarına göz atın.

Kemik Suyu Neden 12 Saat Kaynatılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?