Kek pişirmek, mutfakta en keyifli anlardan biridir. İçi pamuk gibi, dışı hafif çatlamış ve tam kıvamında kabaran bir kek yapmak ise sanıldığı kadar zor değil. Tek yapmanız gereken, birkaç püf noktasına dikkat etmektir. Peki; kekin güzel kabarması için ne yapmalıyım? İşte yanıtı.
Yumurta, süt ve tereyağı gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, karışımın homojen olmasını sağlar ve kekin daha iyi kabarmasına yardımcı olur.
Yumurtayla şekeri mikserle en az 3-4 dakika boyunca, beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpmalısınız. Bu aşama kekin hava almasını ve kabarmasını sağlar.
Unu mutlaka eleyerek ekleyin. Kabartma tozu veya karbonatla birlikte elemek, hamurun daha hafif olmasını ve kekin düzgün kabarmasını sağlar.
Unu ekledikten sonra hamuru sadece malzemeler karışana kadar hafifçe karıştırın. Fazla karıştırmak, içindeki havayı kaçırır ve kekin sönmesine sebep olur.
Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır (genelde 170–180°C). Kek pişerken ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekin kabarması durur ve çöker.
Şunlara da göz atın: