Kekik Hangi Yemeklerde Kullanılır?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Kekik, güçlü aroması ve şifalı özellikleriyle mutfakların en sevilen baharatlarından biridir. Et yemeklerinden balık tariflerine, sebze ve zeytinyağlılardan salata, çorba ve mezelerine kadar her alanda kendine yer bulan kekik, doğru kullanıldığında yemeklere eşsiz bir lezzet katar.

Kekik, hem taze hem de kurutulmuş olarak mutfaklarda sıkça kullanılan, keskin ve aromatik kokusu ile yemeklere karakter kazandıran bir bitkidir. Özellikle Akdeniz mutfağının vazgeçilmez baharatlarından biri olan kekik, etten sebzeye, salatadan soslara kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yemeklere sadece lezzet katmakla kalmaz; sindirimi kolaylaştırıcı ve iştah açıcı özellikleriyle de öne çıkar. Kullanıldığı yemeğin türüne göre bazen taze dal halinde bazen de ufalanmış kuru formda tercih edilir. Peki; kekik hangi yemeklerde kullanılır? İşte detaylar...

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?