Kaytaz Böreği Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kaytaz böreğinde hamuru dinlendirerek elastikiyet kazandırmak, hem açmayı hem de pişirmeyi kolaylaştırır. Kıyma harcını önceden hazırlayıp dinlendirmek, lezzetin derinleşmesini sağlar. Fırına vermeden önce üzerine bolca yağ sürmek, böreğin altın renginde ve çıtır olmasına yardımcı olur. İşte kaytaz böreği yapmanın püf noktaları.

Kaytaz böreği yaparken; hamuru dinlendirerek açmak, böreğin dokusunu ve şeklini güzelleştirir. Kıyma harcını önceden hazırlayıp dinlendirmek, iç malzemeye yoğun bir lezzet katar. Üzerine bol yağ sürmek, hem rengini hem de çıtırlığını artırır.

Hamuru dinlendirmek

Hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirmek, elastikiyet kazanmasını sağlar ve açmayı kolaylaştırır.

Kıyma harcını önceden hazırlamak

Soğan, salça ve baharatlarla harmanlanan kıymayı biraz dinlendirirsen tatlar iyice birbirine geçer.

İnce ama yırtılmayan hamur

Hamuru açarken ne çok kalın ne çok ince olmalı; orta incelikte olursa hem çıtır hem dolgun olur.

Üzerine bol yağ sürmek

Fırına vermeden önce üstünü bolca zeytinyağı veya tereyağıyla yağlamak altın renginde kızarmasını sağlar.

Sıcak servis

Kaytaz böreği fırından çıktıktan sonra bekletmeden servis edilirse kıtır dokusu korunur.

Şunlara da göz atın:

  1. Yoğurtlu Kıymalı Börek Yapmanın Sırları
  2. Patatesli Börek Yapmanın Püf Noktaları
  3. Dışı Çıtır İçi Sulu Kıymalı Börek Yapmanın 7 Püf Noktası
  4. Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Yapmak İçin 6 Püf Noktası
  5. Hazır Yufkadan Börek Yapmanın 5 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?