Katmere Maya Koyulur Mu?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Gaziantep yöresinin en sevilen tatlılarından biri olan katmer, incecik hamurun antep fıstığı ile buluşmasıyla hazırlanır. Katmer hamurunun yapımında un, tuz ve su kullanılır.

Katmer, Anadolu’nun farklı bölgelerinde çeşitli şekillerde yapılan bir hamur işidir; ancak en çok bilinen ve ün kazananı Gaziantep katmeridir. İnce hamur arasına kaymak, toz şeker ve bol Antep fıstığı konur. Sacda ya da fırında pişirilir, tatlı olarak tüketilir.

Katmere Maya Koyulur Mu?

Hayır, orijinal Gaziantep katmerinde maya kullanılmaz. Katmer hamuru sadece un, su ve tuz ile hazırlanır. Maya kullanılmadığı için hamur kabarmaz, incecik ve çıtır çıtır olur.

Katmerin özelliği, baklava hamuru gibi çok ince açılması ve piştikten sonra içindeki kaymak–fıstık karışımıyla hafif ama çıtır bir tatlı olmasıdır. Eğer maya konulursa hamur kabarır ve ekmek gibi olur, bu da katmerin asıl dokusunu bozar.

  1. Simit katmerin içinde ne var?
  2. Orijinal katmer hamuru nasıl yapılır?
  3. Evde katmer yapmanın kolay yolları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak