Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp temizleyin ve kurulayın. Tavaya biraz yağ ekleyip orta ateşte ısıtın. Karnabaharları tavaya alıp altın rengi alana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak damak zevkinize göre karabiber veya taze otlarla tatlandırıp servis edin.
Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırın. Sap kısımlarını da küçük parçalara doğrayabilirsiniz. Çiçekleri eşit büyüklükte kesmek, eşit şekilde pişmelerini sağlar. Hazırlık sırasında fazla suyun kuruması için kağıt havlu ile hafifçe kurulayın.
Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Tavaya zeytinyağı veya tereyağı ekleyin. Yağın hafifçe ısınması, karnabaharın yanmadan sotelenmesini sağlar. Yağın tamamen duman çıkarmamasına dikkat edin.
Karnabahar çiçeklerini tavaya ekleyin. Ara ara karıştırarak her tarafının hafifçe kızarmasını sağlayın. Tuz ve isteğe bağlı baharatları bu aşamada ekleyin. Baharatlar, karnabaharın lezzetini derinleştirir.
Karnabahar yumuşayıncaya kadar 8-12 dakika sotelenir. Çok yumuşak olmasını istemiyorsanız kısa sürede ateşten alın. Limon suyu veya taze otlarla tatlandırabilirsiniz. Sıcak servis yaparak lezzetini koruyun.
Şunlara da göz atın:
Karnabahar Yemeği Haşlanmadan Yapılır Mı?