Karnabahar Haşlandıktan Sonra Nasıl Kızartılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Haşlanmış karnabaharı iyice süzüp kağıt havlu ile kurulayın, böylece kızartırken fazla su sıçramaz ve çıtır olur. Bir kaseye un, mısır unu ve baharatları karıştırarak karnabaharı bu karışıma bulayın, isterseniz yumurta ile harç hazırlayabilirsiniz. Orta ateşte kızdırılmış yağda karnabaharı altın rengi alana kadar dikkatlice kızartın ve kevgirle çıkarıp fazla yağını süzün. Son olarak hafifçe tuz veya sevdiğiniz baharatları ekleyip sıcak şekilde dip soslarla servis edin.

Haşlanmış karnabaharı parçalara ayırıp fazla suyunu iyice süzün, böylece kızartma sırasında yağ sıçramasını önlersiniz. Karnabaharın üzerini un ve baharat karışımıyla kaplayarak lezzetini ve çıtırlığını artırın. Kızgın yağda karnabaharı her tarafı eşit şekilde kızarana kadar pişirin, ardından kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yaparken üzerine biraz limon suyu veya sevdiğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı