Şef Karim Bourgi’den 2 nefis tatlı tarifi
Tatlı sayfalarımızın bu ayki konuğu dünyaca ünlü pasta şefi Karim Bourgi. Batı’da çikolatalı, Türkiye’de ise sütlü tatlıların sevildiğini ifade eden Bourgi en sevilen iki tatlı tarifi ile sizleri mutfağa davet ediyor. Haydi, hazır mısınız?
Karim Bourgi’den en sevilen 2 tatlı tarifi

KARIM BOURGI KİMDİR?

Dünyanın en tanınmış pasta şeflerinden Karim Bourgi 10 yasında pastacı olan komsularından aldığı ilhamla mutfağa giren bir isim. Mesleki eğitimine Beyrut’ta baslayan ve 16 yasında Paris’e giderek Le Cordon Bleu Paris’i bitiren Bourgi yaklaşık 20 yıllık kariyerine dünyanın en tanınmış restoranlarını sığdırmış. Halen Dubai’de kendi üretim atölyesi KAYU’da eğitmenliğin yanında değişik lezzetleri müdavimleriyle buluşturmaya devam ediyor ve 2019 yılından bu yana da Özsüt’e danışmanlık destegi veriyor.

  1. Mermer Kek

Çayın yanına çok yakışacak mermer keki, ceviz, kuru üzüm, badem gibi sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Keşkül

Osmanlı saray mutfağından bugüne kadar gelen keşkül tatlısını, Şef Karim Bourgi'nin yorumuyla deneyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Mehmet Yalçınkaya'dan tarifler
  2. Şef Savaş Ergen'den meze tarifleri
  3. Şef Aydın Demir'den şerbet tarifleri
  4. Şef Melda Farimaz'dan balık tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Hibeş Nasıl Yapılır?
Filizlendirilmiş Nohut Nasıl Tüketilir?
Borani Nasıl Yapılır?
Bakliyat Filizlendirme Nedir?
Makarna Sosunu Koyulaştırmak İçin Ne Yapmalı?
Midyenin Yanında En Az Midye Kadar Sevilen Lezzet: Tarator!