Kapuska Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kapuskayı saklamadan önce mutlaka oda sıcaklığına gelene kadar soğutmak gerekir, çünkü sıcak şekilde buzdolabına konursa hem lezzeti bozulur hem de bakteriler hızla ürer. Buzdolabında kapalı kaplarda 3–4 gün, dondurucuda ise 2–3 ay kadar güvenle saklanabilir. Dondururken yemeği porsiyonlara ayırmak, ihtiyacınız kadarını çözdürüp israfı önlemenizi sağlar. Yeniden ısıtırken ise mutlaka iyice kaynatmak, yemeğin hem lezzetini hem de hijyenini korur.

Kapuska saklarken hava almayan kaplar kullanmak yemeğin aromasının korunmasını sağlar. Fazla yağlı kısımları ayırmak, soğuduktan sonra yüzeyde biriken yağı azaltır. Dondurulmuş kapuskayı çözdürürken buzdolabında yavaşça çözmek, gıda güvenliği açısından en doğru yöntemdir. Yeniden ısıtma sırasında ara ara karıştırmak, yemeğin her yerinin eşit şekilde ısınmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?