Kandil Simidi Bozulur Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kandil simidi taze tüketilmelidir çünkü birkaç gün içinde bayatlayabilir. Nemli veya açık ortamda hızla yumuşar ve bozulabilir. Serin, kuru ve kapalı bir yerde saklamak ömrünü uzatır.

Kandil simidi kısa sürede bayatlayabilir. Nemli ve açık ortamlarda bozulma riski artar. Serin ve kapalı yerde saklamak tazeliğini korur.

Raf ömrü kısa olabilir

Kandil simidi genellikle taze tüketilmelidir; birkaç gün içinde bayatlayabilir.

Nem bozar

Rutubetli ortamda simit yumuşar ve küflenebilir.

Hava ile temas

Açıkta bırakılırsa havadaki bakteri ve toz nedeniyle bozulma hızı artar.

Yağ ve un kalitesi

Kullanılan malzemeler kaliteli değilse, simit daha hızlı ekşir veya kötü kokar.

Saklama koşulları

Serin, kuru ve kapalı bir kapta saklamak, bozulmayı geciktirir.

Yazar: Uzman Diyetisyen Perihan Kılıç

Şunlara da göz atın:

  1. Kandil Simidi Buzluğa Konur Mu?
  2. Kandil Simidine Maya Konur Mu?
  3. Kandil Simidi Hangi Yağ İle Yapılır?
  4. Kandil Simidine Nişasta Konur Mu?
  5. Kandil Simidine Pekmez Konur Mu?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak