Kalburabastı İrmik Yerine Ne Kullanılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Türk mutfağının sevilen tatlılarından biri olan kalburabastının yapımında hem buğday unu, hem de irmik kullanılır. İrmik, kalburabastıya gevrek ve kıyır kıyır bir doku katmak için kullanılır. Ancak irmik yoksa onun yerine galeta unu, mısır unu, pirinç unu veya yulaf unu kullanarak aynı gevrek dokuyu kazandırabilirsiniz.

Kalburabastı, irmikli, tereyağlı bir hamurun içine ceviz konularak rulo şeklinde sarılıp fırında pişirilmesi ve ardından şerbetle buluşturulmasıyla yapılan geleneksel bir Türk tatlısıdır. Tatlının en önemli özelliği, hamurunun hem ağızda dağılması hem de şerbeti dengeli şekilde çekmesidir. İrmik, kalburabastı tatlısına gevrek bir doku kazandırır. Ancak evde irmik yoksa, bunun yerine kullanabileceğiniz farklı malzemeler vardır. 

''Kalburabastı malzemeleri nelerdir, kalburabastı kıyır olması için ne yapmalı ve kalburabastının şekerpareden farkına'' göz atın.

Kalburabastı İrmik Yerine Ne Kullanılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak