Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, hem doyurucu hem de hızlı hazırlanabilir tariflerle daha keyifli hale gelir. Sabah saatlerinde vakit sıkıntısı yaşıyorsanız bile lezzetten vazgeçmeden hazırlayabileceğiniz bu pratik önerilerle güne zinde başlamak mümkün. Hafta içi yoğunluğunda ya da hafta sonu uzun sofralarda yer verebileceğiniz bu kahvaltılık tarifler; poşe yumurtalı avokado tost gibi besleyici seçeneklerden, salçalı yumurta ve tost ekmeğinde pizzaya kadar geniş bir yelpazeye sahip. İşte kahvaltıların favorisi 5 pratik lezzet...
Malzemeler
Yapılışı:
Ekmekleri tavada zeytinyağıyla ya da tost makinesinde kızartın. Avokadoyu ezip tuz, karabiber ve limon suyu ekleyerek püre haline getirin. Bir tencerede su kaynatın, sirke ekleyin. Yumurtayı bir kaseye kırın. Suda girdap oluşturarak yumurtayı içine bırakın, 3-4 dakika haşlayın. Kızarmış ekmeğe avokadoyu sürün, üzerine poşe yumurtayı yerleştirin. Tuz, karabiber ve pul biber veya sumak serpip sıcak servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Yumurtaları bir kaseye kırın, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip iyice çırpın. Tavada tereyağını eritip salçayı ekleyin ve kısık ateşte birkaç dakika kavurun. Çırpılmış yumurtayı tavaya dökün, karıştırarak pişirin. Yumurtalar istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın. Sıcak servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın, sütü ekleyip karıştırın. Ardından un, kabartma tozu, vanilin ve tuzu ekleyerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavaya bir kepçe dökün. Üzeri göz göz olunca çevirip diğer yüzünü de pişirin. Tüm harcı bu şekilde pişirip servis edin.
Malzemeler
Yapılışı:
Tost ekmeklerini fırın tepsisine yerleştirin. Her dilimin üzerine birer yemek kaşığı domates sosu sürün.Ardından, rendelenmiş mozzarella peynirini eşit şekilde serpiştirin. Peynirlerin üzerine dilimlenmiş sucuk, biber ve mantarları yerleştirin. Üzerine biraz kekik ve fesleğen serpiştirerek aromalarını katın. Son olarak, tost ekmeklerinin kenarlarına hafifçe zeytinyağı sürün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında, peynir eriyip üzeri hafifçe kızarana kadar, yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sıcakken servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı:
Yulaf, tarçın ve sütü küçük bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın, kaseye aktarın. Üzerine dilimlenmiş şeftali, üzüm, file badem ve hindistan cevizi ekleyin. Son olarak bal gezdirip sıcak servis edin.
Şunlara da göz atın: