İtalyan Mantısının Adı Nedir?
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
29 Tarif       5 Takipçi
Türk mutfağında mantı denildiğinde Kayseri’den Sinop’a uzanan pek çok çeşitle karşılaşırız. İtalya’da ise bu lezzetin karşılığı ravioli, tortellini, cappelletti ve agnolotti gibi farklı isimlerle karşımıza çıkar. Peki, İtalyan mantısının adı nedir? İşte merak edilen detaylar.

İtalyan mutfağında mantı denilince çoğunlukla ravioli akla gelse de, aslında bu lezzetin pek çok farklı yorumu vardır. Kuzeyden güneye her bölgede farklı bir biçim kazanan ravioli, tortellini, cappelletti ve agnolotti çeşitleri; yalnızca hamur ve iç harçla değil, aynı zamanda bulundukları bölgenin kültürünü de sofralara taşır. Peki, İtalyan mantısının adı nedir? İşte yanıtı.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?