İşkembe Dolması İçine Ne Konur?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
İşkembe dolması, Türk mutfağına ait geleneksel sakatat yemeklerinden biridir. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu mutfağında tüketilir. Gelin, işkembe dolması yapımında kullanılan malzemelere birlikte göz atalım.

Koyun ya da kuzunun midesinin bir parçası olan işkembe, temizlenip yıkanır ve iç harçla doldurularak pişirilir. Dolma yapılırken genellikle işkembenin kese gibi olan bölümleri tercih edilir. İşkembe dolması, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da sık yapılan bir yemektir. Bayramlarda, düğünlerde ya da özel sofralarda ikram edilir. Hem sakatatın kendine özgü aroması hem de iç harcın baharatlı lezzetiyle oldukça doyurucu ve besleyici kabul edilir.

''İşkembe temizleme yöntemleri, soğan dolmasının içine ne konur ve kabak çiçeği dolmasının içine ne konur?'' başlıklı içeriklere de göz atın.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!