Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan incir, tatlılara hem doğal bir tat hem de ferahlatıcı bir aroma katar. İçeriğindeki vitamin ve lif sayesinde hem lezzetli hem de besleyici bir seçenek sunar. Hafif ve pratik hazırlanan incirli tatlılar, özellikle sıcak havalarda hem serinlemek hem de tatlı krizlerini sağlıklı şekilde gidermek isteyenler için ideal. İşte incirli 5 ferahlatıcı tatlı tarifi...
Malzemeler:
4 incir (doğranmış)
3 yemek kaşığı chia tohumu
1 su bardağı badem sütü
1 tatlı kaşığı bal
Yapılışı:
Badem sütü, chia tohumu ve balı karıştırın. Üzerine incirleri ekleyip karıştırın. Gece buzdolabında bekletin ve servis edin.
Malzemeler:
6 taze incir
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilin
Yapılışı:
İncirleri küçük doğrayıp blender’da püre haline getirin. Süt, krema, şeker ve vanilini karıştırın. İncir püresini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı dondurma makinesinde veya buzlukta 3-4 saat dondurun. Ara ara karıştırarak kristalleşmesini önleyin ve servis edin.
Malzemeler:
6 taze incir
2 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı vanilin
Yapılışı:
İncirleri dilimleyip, yoğurt, bal ve vanilinle karıştırın. Bardaklara paylaştırıp buzdolabında soğutun ve servis edin.
Malzemeler:
4 taze incir
1 adet muz
1 çay bardağı yaban mersini
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
Buz
Yapılışı:
Tüm malzemeyi blender’a koyup pürüzsüz olana kadar çekin. Hemen servis yapın.
Malzemeler:
3 adet incir
1 adet şeftali
1 adet elma
1 tatlı kaşığı bal
Roka
Yapılışı:
Tüm meyveleri doğrayın, rokayı servis tabağına yerleştirin, üzerine meyveleri ekleyin, bal ile harmanlayıp soğuk servis yapın.