Haşlanmış Nohut Suyu Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Haşlanmış nohut suyunu saklamak için önce oda sıcaklığına kadar soğumasını beklemek önemlidir, böylece bakteri oluşumu yavaşlar ve kıvamı korunur. Soğuduktan sonra cam bir kavanoz veya kapaklı bir kapta buzdolabında 3–4 gün boyunca muhafaza edilebilir. Daha uzun süre saklamak için buz kalıplarına porsiyonlayıp dondurabilir ve ardından poşetleyerek 2–3 ay boyunca kullanabilirsin. Dondurulmuş nohut suyunu kullanmadan önce buzdolabında çözündürmek ve hafifçe çırpmak, tariflerde istediğin kıvamı elde etmene yardımcı olur.

Haşlanmış nohut suyu, önce tamamen soğuduktan sonra saklanmalıdır, böylece bozulma riski azalır. Saklamak için cam kavanoz veya hava geçirmez kap kullanmak en güvenli yöntemdir. Uzun süreli kullanım için nohut suyu küçük porsiyonlar halinde dondurulabilir ve ihtiyaç oldukça çözdürülebilir. Çözüldükten sonra hafifçe karıştırmak, suyun homojen bir kıvam almasını sağlar ve tariflerde daha iyi sonuç verir.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde