Hangi Balıktan Güveç Olur?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Güveç, yemeklerin lezzetini artıran ve aroma katan kaplardan biridir. Özellikle balık yemeklerinde sıklıkla tercih edilir. Peki, hangi balıklar güveç yapımında kullanılır? İşte, güveçte pişirebileceğiniz 5 balık türü:

Güveçte balık yapımında, balık filetosu veya küçük balıklar (mezgit, levrek, çupra gibi) kullanılır. Yanına soğan, domates, biber, sarımsak, havuç, patates gibi sebzeler eklenir. Baharat olarak karabiber, pul biber, kekik, defne yaprağı tercih edilir. Fırında veya ocakta kısık ateşte 20–30 dakika kadar pişirilir. 

''Güveçte alabalık kaç dakikada pişer, güveçte yemek neden daha lezzetli olur ve tavuklu güveç kaç kalori?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Hangi Balıktan Güveç Olur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?