Hamur Açmadan Oklavasız Mayasız Börek Yapmanın 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Hamur açmayı bilmeyenler için oklavasız ve mayasız börek yapmak oldukça pratiktir. Kat kat yağlayarak ve iç harcı dengeli kullanarak böreğin lezzetini artırabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında pişirip, pişmeden önce üzerine yumurta veya yoğurt sürmek böreğin çıtır ve altın renginde olmasını sağlar.

Hamur açmadan yapılan böreklerde hazır yufka veya lavaş kullanmak işleri kolaylaştırır. Böreği tepsiye yerleştirdikten sonra kısa bir süre dinlendirmek, pişerken dağılmasını önler ve daha güzel şekil almasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?