Gyoza Yaparken Dikkat Etmeniz Gereken 4 İpucu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Gyoza, Japon mutfağının sevilen yemeklerinden biri olan, ince hamurla hazırlanan ve genellikle yarım ay şeklinde kapatılan dolgun mantı benzeri bir yemektir. Gelin, gyozanın püf noktalarına birlikte bakalım.

Gyoza, aslında Çin mutfağındaki jiaozi’nin Japonya’daki uyarlamasıdır. İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin’den Japonya’ya taşınmış ve zamanla Japon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelmiştir. İç harcında kıyma, lahana, sarımsak, zencefil ve yeşil soğan kullanılır. Genellikle soya sosu ile birlikte servis edilir.

Gyoza nasıl yenir, Japon yemekleri ve Japonya'nın sokak lezzetlerine göz atmayı unutmayın.

Gyozanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak