Gül Böreği Yapmak İçin 4 İpucu
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Gül böreği, Türk mutfağının en sevilen börek çeşitlerinden biridir. Kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olan bu böreğin yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Gelin, gül böreği yapmanın ipuçlarına birlikte göz atalım.

Gül böreği, ismini şeklinden alan bir börek çeşididir. Türk mutfağında çok sevilen bu börek, peynir, kıyma, patates, ıspanak ve pazı gibi farklı iç harçlarla hazırlanabilir. Yufka, rulo şeklinde sarılır ve kıvrılarak gül şekli verilir. Genellikle fırında ya da tavada pişirilir. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde ve misafir ağırlarken tüketilir. 

Püf noktalarına geçmeden önce, ''Laz böreği yanına ne gider?, Tepsi böreği püf noktaları ve Kol böreği püf noktalarına'' da göz atabilirsiniz.

Gül Böreği Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?