Girit Kabağı Tavada Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Girit kabağı, ince dilimlenip tavada zeytinyağıyla kavrulur. Soğan ve sarımsakla birlikte hafifçe pişirilir, tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Yumuşayınca ocaktan alınarak sıcak servis edilir.

Girit kabağı, tavada kısa sürede yumuşayıncaya kadar sotelenir. Üzerine tuz, karabiber ve sevdiğiniz baharatlar eklenir. Sıcak olarak sofraya çıkarılır.

Hazırlık

Girit kabağını yıkayıp uçlarını kesin ve ince uzun dilimler veya halka şeklinde doğrayın.

Soğan ve sarımsak

Tavaya biraz zeytinyağı ekleyip ince doğranmış soğan ve isteğe bağlı sarımsağı hafifçe kavurun.

Kabakları ekleyin

Doğradığınız kabakları tavaya ekleyin, orta ateşte ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.

Baharatlandırma

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak biraz pul biber ekleyin; dilerseniz kekik veya nane de yakışır.

Servis

Kabaklar yumuşayıp hafifçe kızardıktan sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Girit Kabağı Hangi Mevsimde Olur?
  2. Girit Kabağı Kaç Dakikada Haşlanır?
  3. Girit Kabak Dolması Yanına Ne Gider?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak