Girit Kabağı Kaç Dakikada Haşlanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Girit kabaklarının saplarını kesip içlerini oyun, ardından pirinç, soğan, salça ve baharatlarla hazırlanan harcı doldurun. Dolmaları tencereye dizip üzerine sıcak su ve limon suyu ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 25–30 dakika pişirin ve servis edin.

Kabakların içini oyup, pirinçli ve baharatlı harçla doldurun. Üzerine sıcak su ve limon suyu ekleyerek tencereye yerleştirin. Kısık ateşte 25–30 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın.

Kabakları hazırlayın

Saplarını kesin ve içlerini kaşıkla oyun.

İç harcı hazırlayın

Pirinç, ince doğranmış soğan, domates salçası, zeytinyağı, şeker, tuz, karabiber, kuru nane ve kıyılmış maydanozu karıştırın.

Kabakları doldurun

Hazırladığınız harcı kabakların içine çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.

Pişirme

Dolmaları tencereye dizin, üzerine sıcak su ve limon suyu ekleyin.

Haşlama süresi

Kısık ateşte yaklaşık 25–30 dakika pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Girit Kabak Dolması Yanına Ne Gider?
  2. Girit Dolmasında Kıyma Olur Mu?
  3. Soğanlı Girit Böreği Yapmanın Püf Noktaları
  4. Girit Favası Nasıl Yapılır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Sommelier, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?