Gelin Pastasının Sütü Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Gelin pastasına süt soğuk olarak dökülmelidir. Kek biraz ılındıktan sonra süt yavaşça üzerine gezdirilir. Sıcak süt kullanmak, kekin hamurlaşmasına ve kremanın bozulmasına yol açar.

Keki fırından çıkardıktan sonra 10–15 dakika ılınmasını bekleyin. Soğuk süt kekin her tarafına eşit şekilde nüfuz eder. Sütü dökerken kremanın dokusunun bozulmamasına dikkat edin.

Süt soğuk olmalı

Sütü buzdolabında iyice soğuttuktan sonra pastanın üzerine dökün.

Keki ılındırın

Fırından çıkan keki çok sıcak bırakmayın; 10–15 dakika ılınması yeterlidir.

Sütü yavaşça dökün

Kekin her tarafına eşit şekilde dağıtacak şekilde dökün, böylece kek iyice ıslanır.

Sıcak süt kullanmayın

Sıcak süt kekin hamurlaşmasına ve kremanın dokusunun bozulmasına neden olabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Gelin Pastası Malzemeleri Nelerdir?
  2. Gelin Pastası Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak