Gelin Pastasının Muhallebisi Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Gelin pastasının muhallebisi için süt, şeker, un ve nişasta karıştırılarak topaklanmaması için çırpılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir ve kaynamaya başladıktan sonra vanilin eklenir. Muhallebi soğuduktan sonra pastada kullanılır.

Süt, şeker, un ve nişasta bir tencerede karıştırılıp orta ateşte pişirilerek muhallebi hazırlanır. Koyulaşınca vanilin eklenir ve ocaktan alınır. Ilındıktan sonra pastanın üzerine dökülerek soğumaya bırakılır.

Malzemeleri Hazırlayın

  1. 1 litre süt
  2. 1 su bardağı toz şeker
  3. 3 yemek kaşığı un
  4. 3 yemek kaşığı nişasta
  5. 1 paket vanilin
  6. 1 yumurta (isteğe bağlı, daha kıvamlı olur)

Kuru Malzemeleri Karıştırın

Un, nişasta ve şekeri bir tencerede iyice karıştırın. Eğer yumurta kullanacaksanız, yumurtayı da bu aşamada ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edin.

Sütü Ekleyin ve Karıştırın

Karışıma sütü yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için sürekli çırpın.

Pişirme

Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha karıştırın.

Vanilin ve Soğutma

Ateşi kapatıp vanilini ekleyin, karıştırın. Muhallebiyi oda sıcaklığına gelene kadar soğutun, ardından pastada kullanmak için buzdolabına alın.

Şunlara da göz atın:

  1. Gelin Pastası Kaç Saat Dinlenmeli?
  2. Gelin Pastası Fanlı Fırında Mı Pişer Fansız Fırında Mı?
  3. Gelin Pastasına Krem Şanti Yerine Krema Konur Mu?
  4. Gelin Pastasının Sütü Sıcak Mı Dökülür Soğuk Mu?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Mangonun Olgun Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Mercimek Köftesinin Ölçüleri Nelerdir?
Kavala Kurabiyesi Yapmanın Püf Noktaları
En Güzel Kuymak Hangi Peynirle Yapılır?
Evde Yapılan Ekmeğin Yumuşak Olması İçin Ne Yapılır?
Bazlama Yaparken Tava Yağlanır Mı?