İstanbul Lezzetleri Kitap Oldu
İBB tarafından "Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri" isimli kitabın tanıtımı yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri’ adlı kitabının tanıtımını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Four Seasons Hotel Beşiktaş’ta gerçekleştirdi. Etkinlikte gastronomi ve gastronomi turizminin dünyanın her yerinde yükselişte olduğu vurgulandı. İstanbul’un ve Türkiye’nin, kültürel anlamda çok zengin bir coğrafya olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, ��unları söyledi: 


“Burası dünyanın en kıymetli sofrası gibi. Ve bu sofrada kimler yok ki? Türkler, Rumlar, Yahudiler, Ermeniler, Süryaniler, Balkanlar'dan gelen yine farklı kökendeki insanlar. Örneğin; benim doğduğum şehir gibi Karadenizliler, doğu, güneydoğudan gelen Diyarbakırlılar, Bitlisliler, Urfalılar ya da Egeliler aynı şekilde muazzam bir sofra. Unutmadan Kırım'dan, Kafkaslar'dan gelen yine çok kıymetli Türkiye'nin güzel insanları. Dolayısıyla uzaktan, yakından herkesin değer kattığı böyle bir sofranın zenginliğini de iyi anlatmak lazım. Bu sofrada, Bizans ya da Osmanlı sarayının da izlerini bulabilirsiniz. Bugünün kültüründe sokaklarda kurulan o sokak lezzetlerini de yaşayabilirsiniz. Hepsi bir arada var. Tabii bu yaşama da yansıyor aslında. Yaşama yansıyor, insanlarına yansıyor, şiirlerine, yazılarına, edebiyata yansıyor.”


Tanıtımı yapılan İstanbul Lezzetleri kitabının bir tarif kitabı olmadığının da üzerinde duruldu. Konuşmaların ardından organizasyon alanında İstanbul’un meşhur lezzetlerinin tadımı yapıldı. Uykuluklu meyane pilavı, kelle paça çorbası, balık ekmek, topik, salep, turşu suyu… Ve daha da fazla tadımı yapılan yiyecekle gastronomi dünyasından insanlar bir araya geldi. İBB Yayınları’ndan çıkan “Geçmişten Günümüze İstanbul Lezzetleri”, Antik Yunan ve Bizans’tan Osmanlı saray mutfağına, şehrin geleneksel yemeklerinden sonradan eklenen lezzetlere uzanan yazı ve söyleşileriyle hem İstanbul’un mutfak tarihini ele alıyor hem de bu şehrin kucaklayarak benimsediği farklı coğrafyaların mutfaklarını, alanlarının uzmanlarından aktarıyor. Toplam 18 yazı ve 12 söyleşiden oluşan eser, özel çekilmiş fotoğrafları ve arşivden derlenen zengin görselleriyle de dikkat çekiyor. 520 sayfalık kitap, İstanbul gibi kozmopolit bir şehrin mirasını yansıtan, renkli ve kapsayıcı bir yemek kültürü hazinesi.

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Meşe Balı Nedir, Nasıl Tüketilir?
Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?