Fırınlanmış şeftali yapmak için şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine biraz bal veya şeker serpip tarçınla tatlandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Üzerlerine bal ve tarçın gezdirin. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
Şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın, ardından kesik yüzlerini yukarı gelecek şekilde f��rın tepsisine yerleştirin.
Üzerine biraz bal veya esmer şeker serpip tarçınla tatlandırın, isteğe göre küçük tereyağı parçaları ekleyin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dakika pişirerek yumuşak ve karamelize olana kadar fırınlayın.