Fırınlanmış Şeftali Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Fırınlanmış şeftali yapmak için şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. Üzerine biraz bal veya şeker serpip tarçınla tatlandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.

Şeftalileri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Üzerlerine bal ve tarçın gezdirin. 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.

  1. Şeftalileri ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın, ardından kesik yüzlerini yukarı gelecek şekilde f��rın tepsisine yerleştirin.
  2. Üzerine biraz bal veya esmer şeker serpip tarçınla tatlandırın, isteğe göre küçük tereyağı parçaları ekleyin.

  1. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15–20 dakika pişirerek yumuşak ve karamelize olana kadar fırınlayın.

Şunlara da göz atın:

  1. Izgara Şeftali Nasıl Yapılır?
  2. Konsantre Şeftali Suyu Yapmanın 5 Püf Noktası
  3. Şeftalili Kek Borcamda Olur Mu?
  4. Şeftalili Kek Kaç Dakikada Pişer?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi