Fırında Somon Balığı Nasıl Marine Edilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Somon balığını fırında pişirmeden önce zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve sarımsakla marine edebilirsiniz. İsteğe göre taze otlar, bal veya hardal ekleyerek lezzeti çeşitlendirmek mümkün. Balığı buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra fırında pişirerek yumuşak ve aromatik bir sonuç elde edebilirsiniz.

Somon balığını zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve sarımsakla marine edip bir süre dinlendirin. Ardından fırında pişirerek hem yumuşak hem de aromatik bir lezzet elde edebilirsiniz.

Zeytinyağı bazlı sos hazırlayın

Zeytinyağına limon suyu, tuz ve karabiber ekleyin.

Aromalar katın

Ezilmiş sarımsak, taze/kurutulmuş kekik, biberiye veya dereotu ekleyebilirsiniz.

Balığı sosla bulayın

Somonun her tarafını bu karışımla kaplayın.

Dinlendirin

En az 20–30 dakika (vakit varsa 1–2 saat) buzdolabında bekletin.

Fırınlayın

180 °C’de 15–20 dakika pişirin, üzerine ince limon dilimleri koyarak servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Somon Balığı En Güzel Ne Şekilde Pişirilir?
  2. Somon Balığı Fırında Nasıl Pişirilir?
  3. Somondan Balık Çorbası Olur Mu?
  4. Fırında Somon Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?