Fava Yaparken Bakla Islatılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru bakla fava yapımında genellikle önceden 6–8 saat suda bekletilir, taze bakla ise direkt kullanılabilir. Islatma, baklanın daha hızlı ve eşit pişmesini sağlar. Zaman yoksa direkt pişirmek de mümkün ama pişme süresi uzar ve dokusu biraz daha sert olabilir.

Kuru bakla fava yaparken genellikle 6–8 saat suda bekletilir, taze bakla ise direkt kullanılabilir. Islatma, baklanın daha hızlı ve eşit pişmesini sağlar. Islatmadan da yapılabilir ama pişme süresi uzar ve dokusu biraz sert olur.

Baklanın türüne göre değişir

Taze bakla kullanılıyorsa ıslatma gerekmez, kuru bakla kullanılıyorsa genellikle önceden ıslatılır.

Kuru bakla ıslatma

Kuru bakla, 6–8 saat ya da bir gece önceden suda bekletilirse pişmesi daha hızlı ve eşit olur.

Islatma suyu

Bakla soğuk suda bekletilir; suya biraz tuz eklenebilir ama zorunlu değildir.

Islatmadan da pişebilir

Zamanınız yoksa baklayı direkt tencerede uzun süre haşlayarak da fava yapabilirsiniz, ancak pişme süresi uzar.

Sonuç

Islatmak, baklanın daha yumuşak ve pürüzsüz bir fava olmasını sağlar; lezzeti ve dokusu açısından önerilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Fava Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
  2. Ege Usulü Fava Nedir?
  3. Favanın İçine Ne Konur?
  4. Fava Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
  5. Fava Türk Yemeği Mi, Yunan Yemeği Mi?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?