Evde Nefis Elmalı Kek Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde nefis elmalı kek yapmak için öncelikle tatlı-ekşi dengesi iyi olan elmalar seçilmeli ve ince dilimlenip hafifçe limon suyu ile kararmaları önlenmeli. Oda sıcaklığındaki malzemelerle hazırlanan hamur, şeker ve tereyağı iyice çırpıldıktan sonra un eklenmeli ve kabarması sağlanmalı. Elmalar hamura eklenmeden önce unlanırsa dibine çökmesi önlenir ve tarçın gibi baharatlar kekin aromasını derinleştirir. Kek, önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli, üzeri fazla kızarmaya başlarsa folyo ile kapatılmalı ve soğuduktan sonra servis yapılmalıdır.

Kek yaparken elmaların suyunu salmaması için çok sulu çeşitlerden kaçınmak önemlidir. Hamuru karıştırırken fazla çırpmamak, kekin dokusunun yoğun ve yumuşak kalmasını sağlar. Pişirme sırasında fırının kapağı erken açılmamalı, böylece kek güzelce kabarır ve çatlamaz. Servis ederken üzerine pudra şekeri veya bir top dondurma eklemek, lezzeti ve sunumu artırır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak