Evde Dondurulmuş Kalamar Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dondurulmuş kalamar önce buzdolabında veya soğuk suda çözülmeli, sıcak suda çözülmemeli. Kalamar çok hızlı piştiği için ya kısa süre kızartılmalı, ya ızgarada veya tavada 2-3 dakika sote edilmeli. Piştikten sonra tuz, karabiber ve limonla servis edilebilir.

Kalamarı pişirmeden önce kağıt havluyla kurulayarak fazla nemini alın. Uzun süre pişirmek kalamarı sert ve lastik gibi yapacağı için dikkatli olun. İsteğe bağlı olarak un veya mısır ununa bulayıp çıtır şekilde kızartabilirsiniz.

Malzemeler

  1. 500 g dondurulmuş kalamar (halka veya bütün)
  2. 2 yemek kaşığı un veya mısır unu (isteğe bağlı, çıtır yapmak için)
  3. Tuz
  4. Karabiber
  5. Limon (servis için)
  6. Sıvı yağ (kızartmak için) veya zeytinyağı (ızgara için)

Hazırlık

  1. Çözülme: Dondurulmuş kalamarı buzdolabında 6-8 saat veya gece boyunca çözdürün. Hızlı çözmek için soğuk su dolu bir kapta da 30-60 dakika bekletebilirsiniz. Sıcak suda çözmekten kaçının, kalamar sertleşir.
  2. Temizlik (gerekirse): Eğer kalamarın içi ve cildinde kabuk kalmışsa, temizleyin. Halka şeklindeyse genellikle hazırdır.

Pişirme Yöntemleri

Kızartma

Kalamar halkalarını kağıt havluyla kurulayın. İsteğe bağlı olarak un veya mısır ununa bulayın. Orta-yüksek ısıda sıvı yağı ısıtın. Kalamarları 1-2 dakika kızartın. Uzun süre pişirmek kalamarı lastik gibi yapar. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağı süzdürün. Tuz ve karabiber ekleyin, limonla servis yapın.

Izgara

Kalamarları temizleyip kurulayın. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edin. Önceden ısıtılmış ızgarada 2-3 dakika her tarafını pişirin. Çok kısa ve hızlı pişirmek önemlidir. Limonla servis edin.

Tavada Sote

Kalamarları küçük parçalara kesin. Tavada zeytinyağı ve biraz sarımsak ile 2-3 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve isterseniz kırmızı biber ekleyin.

İpucu: Kalamar çok hızlı pişer, fazla pişirirseniz sertleşir. Marinasyon (süt veya limonlu yoğurt) yumuşatmak için kullanılabilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Evde Kalamar Nasıl Kızartılır?
  2. Kalamarın Çıtır Olması İçin Ne Yapmalı?
  3. Kalamarı Yumuşatmak İçin Ne Yapılır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde