Evde Akıtma Yapmak İçin 5 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Evde akıtma yapmak için hamurun akışkan ama kontrollü bir kıvamda olması en önemli adımdır. Tavanın ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamasına dikkat ederek hamurun eşit şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz. Hamura ekleyeceğiniz yumurta, süt veya bir tutam karbonat hem lezzeti hem dokuyu belirgin şekilde iyileştirir. Hamuru tavaya dökerken hızlıca yaydırmak ve pişme sürecinde kabarcıkları takip etmek ise ince, yumuşak ve tam kıvamında akıtmalar elde etmenizi sağlar.

Akıtmanın güzel olması için önce pürüzsüz bir hamur hazırlayıp birkaç dakika dinlendirmeniz iyi sonuç verir. Tavayı hafifçe yağlayıp orta ateşte ısıtmak, hamurun yüzeye rahatça yayılmasını sağlar. Kepçeyle döktüğünüz hamuru anında dairesel bir hareketle incecik yaymanız akıtmanın formunu belirler. Pişerken oluşan hava kabarcıklarını görünce çevirmek, hem yumuşak hem de eşit pişmiş bir akıtma elde etmenize yardımcı olur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde