Et Sote Yapmanın Az Bilinen 3 Tüyosu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Et sote yaparken eti önceden oda sıcaklığına getirmek, pişirirken daha eşit ısınmasını sağlar. Eti yüksek ateşte kısa süre mühürlemek, lezzetli bir kahverengi kabuk oluşmasını ve suyunun içinde kalmasını sağlar. Tuz ve baharatları son aşamada eklemek ise etin daha sulu ve yumuşak olmasına yardımcı olur.

Et sotenin lezzetini artırmak için tencereyi önceden iyice ısıtmak önemlidir. Eti fazla karıştırmadan pişirmek, dokusunun korunmasını sağlar. Ayrıca, pişirme sırasında tencereye biraz yağ eklemek, etin daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak