Eşek Arıları Nasıl Uzaklaştırılır?
Eşek arıları evden, bulunduğunuz ortamdan ve bitkilerden nasıl uzak tutulur? İşte, eşek arılarını uzaklaştırmak için deneyebileceğiniz birbirinden pratik yöntemler:

Eşek arısı, Vespa familyasına ait yaban arısı cinsidir. Gövdesi kızılımsı sarı ve siyah çizgilidir. Oldukça iri yapılı olan bu arılar, arıbeyinde 30 mm, işçi arılarda ise 23 mm'yi bulur. Bahçede keyifle otururken veya piknik yapmaya gittiğinizde birden gelen eşek arısı sürüsü, tüm tadınızı kaçırabilir. Eşek arısı türlerinin birçoğu tahrik edilmediği veya korkutulmadığı sürece insanlara saldırmaz. Ancak sokulma riskine girmemek için baştan önlem almak daha iyi olacaktır. Eşek arılarının etrafta dolaşmasını önlemek için yapabileceğiniz yöntemleri yazımızda anlattık. İşte, eşek arılarını uzak tutmanın yolları:



  1. Karanfil, sardunya ve limon otu yağı

Eşek arılarını uzaklaştırmak için esansiyel yağ karışımlarından faydalanabilirsiniz. Yağları eşit miktarda bir kabın içerisinde karıştırın. Karışımı buhurdana veya küçük bir sprey şişesinde suyla birlikte karıştırın. Eşek arılarından arındırmak istediğiniz alana bu karışımı püskürtün. Karanfil yağı, limon otu yağı, nane yağı, biberiye yağı ve rezene tohumu, eşek arılarını kaçırmak için kullanılabilir.

  1. İdris otu mumu

İdris otu mumları, eşek arılarını uzaklaştırmak için uygulayabileceğiniz yöntemlerden biridir. Bu mumlardan birkaç tanesini bulunduğunuz ortamda yakın. Koku, arıların bölgede dolaşmasını önleyecektir. Mum yerine İdris otunu tütsü şeklinde de yakabilirsiniz.

  1. Deterjanlı su

Sprey şişesini suyla doldurun. İçerisine 2 yemek kaşığı bulaşık deterjanı ekleyin ve karıştırın. Eşek arısı gördüğünüzde bu karışımı etrafa sıkarak arıları anında uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca arıları uzak tutmak istediğiniz yüzeylere de karışımdan sıkabilirsiniz.



  1. Kekik ve okaliptüs bitkileri

Kekik ve okaliptüs çoğu insan için hoş kokuludur fakat eşek arıları bu kokulardan nefret eder. Eşek arılarını uzak tutmak için, evin etrafına bu bitkileri ekebilirsiniz. Bu bitkileri saksılar halinde ekebilir ve dışarıda bırakabilirsiniz. Bu bitkiler, ara sıra sulama dışında fazla bakım gerektirmez.

  1. Yiyecek ve içeceklerinizi örtün.

Yemek ve su, eşek arılarını çeker. Bu yüzden bardaktan su içerken kapak kullanın ve yiyecekleri streç film veya örtüyle örtün. Açık hava keyfinin yarıda kalmasını önlemek için, hiçbir şeyi açıkta bırakmamaya çalışın.

  1. Çöp kapakları

Çöp kutuları da eşek arılarını çeker. Yalnızca eşek arılarını değil, diğer böcekleri de kendine çekecektir. Bu yüzden çöp kutusunu mutlaka kapalı tutun. Çöpleri ev yerine antre veya garajda saklayabilirsiniz. 

  1. Ev tadilatı

Eşek arıları eve geliyorsa, giriş noktalarını dolgu malzemesi ile kapatın. Pencerelerde delik varsa, o kısımları da değiştirin veya pencereni kapalı tutun. Bu da eşek arılarının içeri girmesini önler.


Şunlara da göz atın;

  1. Arı sokmasına ne iyi gelir?
  2. Karıncalardan kurtulmanın yolları
  3. Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir?
  4. Ev yapımı sinek ilacı tarifleri

Haber Kategorileri

Sağlıklı Yaşam

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı