En Lezzetli Tulum Peyniri Hangisi?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Tulum peyniri, keçi sütüyle yapılan ve tulumda olgunlaştırılan yoğun aromalı bir Anadolu peyniridir. En lezzetli tulum peynirleri, yüksek keçi sütü oranına sahip, doğal deri tulumda en az 6 ay olgunlaştırılmış ve orta tuzlulukta olanlardır. Geleneksel yöntemlerle üretilenler daha aromatik ve dengeli bir tat sunar.

Tulum peyniri, Anadolu’nun geleneksel peynirlerinden biridir ve genellikle keçi sütüyle yapılır. Adını, olgunlaştırma aşamasında peynirin keçi veya koyun derisinden yapılan “tulum” içinde bekletilmesinden alır. Bu özel olgunlaştırma yöntemi peynire yoğun aromalı, hafif ekşimsi, tuzlu ve kendine özgü bir lezzet verir. Bölgesine, kullanılan sütün oranına ve bekletme süresine göre kıvamı değişebilir; kimi daha ufalanır yapıdadır, kimi ise daha yağlı ve yumuşaktır.

''Tulum peyniri nasıl yenir, hangi tulum peyniri kokmaz ve tulum peynirinin küflenmemesi için ne yapmalı?'' başlıklı haberlere de göz atın.

En Lezzetli Tulum Peyniri Hangisi?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?