Duvaklı Pilava Ne Konur?
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Duvaklı pilav, pirinç, tereyağı ve kuzu etinden hazırlanan geleneksel bir Diyarbakır lezzetidir; kavrulmuş badem, tarçın ve yenibahar gibi baharatlarla zenginleşen bu pilav, özel gün ve kutlamaların vazgeçilmez sofralarını süsler.

Duvaklı pilav, Diyarbakır ve çevresindeki yöresel mutfaklarda özel günlerin ve kutlamaların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Bu pilav, sadece bir pirinç yemeği değil, malzeme seçiminden baharat kullanımına kadar her detayıyla özenle hazırlanmış bir kültürel mirastır. Duvaklı pilavın lezzeti, kullanılan malzemelerin kalitesi ve bir araya geliş biçimiyle şekillenir. Peki; duvaklı pilava ne konur?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?