Dünya mutfakları, ekmek kültürüyle adeta zengin bir hazine sunar. Her ülkenin kendine özgü yöntemlerle hazırladığı tava ekmekleri, hem pratik hem de lezzetli seçeneklerdir. İnce ve yumuşak Chapati’den kabarık Naan’a, mısırdan yapılan Meksika Tortilla’sından Orta Doğu’nun klasik Pita’sına kadar pek çok çeşit, sofraları renklendirir. İşte dünyadan tava ekmekleri...
Tam buğday unundan yapılan ince, yumuşak bir ekmek.
Tavada kısa sürede pişirilir, genellikle yemeklerle birlikte servis edilir.
Chapati’ye çok benzer, bazen içine yağ veya tereyağı eklenir.
Daha kabarık ve yumuşak, genellikle mayalı veya yoğurtlu hamurdan hazırlanır.
Tavada veya tandırda pişirilebilir.
Kat kat yağlı, genellikle kahvaltılarda tüketilen bir tava ekmeği.
Mayasız veya az mayalı, kısa sürede tavada pişen geleneksel ekmek.
Genellikle yağlı ve kabarık, tavanın yanı sıra fırında da pişirilebilir.
Üzerine zeytinyağı, biberiye veya çeşitli malzemeler eklenir.
Şunlara da göz atın:
En Sağlıklı Ekmek Aslında Buymuş
Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Saklama Yöntemleri