Düdüklü Tencere Düdüğü Nasıl Kullanılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Düdüklü tencere, yüksek basınçla yemekleri kısa sürede pişiren özel bir tencere türüdür. Düdüğü, buharın güvenli şekilde çıkmasını sağlar. Doğru kullanım için tencere yarısına kadar doldurulmalı, düdük ses verdikten sonra ısı azaltılmalı ve basınç tamamen inmeden kapak açılmamalıdır.

Düdüklü tencere, yemekleri yüksek basınç altında daha kısa sürede pişirmeyi sağlayan özel bir tencere türüdür. Bu tencerede iç basınç arttığı için suyun kaynama noktası yükselir; böylece yemekler normal tencereye göre çok daha hızlı pişer. Düdüklü tencerenin “düdüğü”, aslında tencerenin basınç valfi veya buhar çıkış noktasıdır. Tencerenin güvenli çalışması ve yemeğin doğru pişmesi için bu kısmın doğru kullanılması çok önemlidir.

''Düdüklü tencere nasıl kullanılır ve düdüklü tencere alırken nelere dikkat etmeliyiz?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Düdüklü Tencere Düdüğü Nasıl Kullanılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

5 Aralık Masterchef Türkiye İkinci Finalist Kim Oldu?
Elmalı Kurabiyeye Neden Nişasta Konur?
Tulumba Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?
Google Trends 2025’e Göre En Çok Aranan “Nasıl Yenir?” Konuları
Masterchef All Star Altın Kupa Kadrosu 2025
MICHELIN 2026’nın Yıldızları Kadınlar Oldu!