Çorbaya Sarımsak Ne Zaman Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Çorbaya sarımsak genellikle soğanla birlikte başlangıçta kavrularak eklenir. Daha baskın bir aroma isteniyorsa pişmeye yakın ya da en son çiğ olarak da eklenebilir.

Çorbaya sarımsak ne zaman konur? Bazı tariflerde kaynama aşamasında bütün ya da ezilmiş halde konur. Ayrıca tereyağında kızartılarak servisten önce üzerine gezdirilebilir.

Başlangıçta (soğanla birlikte)

Sarımsak, soğanla birlikte yağda kavrularak aroması ortaya çıkarılır. Özellikle sebze ve bakliyat çorbalarında tercih edilir.

Kavrulma aşamasından hemen sonra

Soğan kavrulduktan sonra eklenip birkaç dakika sotelenerek lezzeti yoğunlaştırılır.

Kaynama aşamasında

Çorba suyu eklendikten sonra sarımsak bütün halde veya ezilmiş olarak eklenip yumuşaması sağlanır.

Pişmeye yakın (son 5-10 dakika)

Sarımsağın tadı daha baskın olsun isteniyorsa, son aşamada ilave edilir.

Servisten önce (çiğ ya da kızartılmış olarak)

Ezilmiş çiğ sarımsak ya da tereyağında kızartılmış sarımsak çorbanın üzerine dökülerek aroma ve görsellik katılır.

İpuçları: Yoğun sarımsak tadı isteniyorsa pişirme sonunda; daha yumuşak bir tat için başta eklenmesi önerilir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?