Çorbaya sarımsak ne zaman konur? Bazı tariflerde kaynama aşamasında bütün ya da ezilmiş halde konur. Ayrıca tereyağında kızartılarak servisten önce üzerine gezdirilebilir.
Sarımsak, soğanla birlikte yağda kavrularak aroması ortaya çıkarılır. Özellikle sebze ve bakliyat çorbalarında tercih edilir.
Soğan kavrulduktan sonra eklenip birkaç dakika sotelenerek lezzeti yoğunlaştırılır.
Çorba suyu eklendikten sonra sarımsak bütün halde veya ezilmiş olarak eklenip yumuşaması sağlanır.
Sarımsağın tadı daha baskın olsun isteniyorsa, son aşamada ilave edilir.
Ezilmiş çiğ sarımsak ya da tereyağında kızartılmış sarımsak çorbanın üzerine dökülerek aroma ve görsellik katılır.
İpuçları: Yoğun sarımsak tadı isteniyorsa pişirme sonunda; daha yumuşak bir tat için başta eklenmesi önerilir.