Morrow'un makalesinde "760 bin kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu Avrupa ülkesinin zengin ve çeşitli yemekleri büyük ölçüde doğal güzelliklerinden kaynaklanıyor. Artık sönmüş yanardağların oluşturduğu verimli topraklara sahip platolar ve ovalar, karla kaplı dağlar ve hızla akan nehirler zengin ve çeşitli bir sofraya ev sahipliği yapmaktadır. Bunlara Akdeniz kıyılarının zeytinyağlı yemekleri , Orta Anadolu'nun doyurucu hamur işleri, doğu ve güneydoğunun hafif baharatlı lezzetleri dahildir ve bunlar sadece başlangıçlardır. Geleneksel Türk yemekleri baharatlara daha az, özenle, özveriyle ve tutkuyla mükemmelliğe ulaştırılmış, yoğrulmuş, şekillendirilmiş ve pişirilmiş lezzetli taze malzemelere daha çok dayanır" diyor. Makalede listelenen 23 yemek ise şöyle:
Şunlara da göz atın;