Türk mutfağının en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, hem pratikliği hem de yoğun aromasıyla sofraların vazgeçilmezidir. İlk ısırıkta damağı saran o eşsiz tat; acı, ekşi ve baharatın mükemmel uyumundan doğar. Peki; çiğ köfteye lezzet veren nedir? İşte o liste.
İsot (Urfa biberi), pul biber, karabiber, kimyon gibi baharatlar çiğ köftenin karakteristik acı ve aromatik tadını oluşturur.
Ekşilik dengesi çiğ köfteye derinlik ve tazelik katar. Gerçek nar ekşisi özellikle zengin bir lezzet profili sağlar.
İnce köftelik bulgur hem dokuyu hem de lezzeti etkiler. Bulgurların iyi yoğrulması, baharatların iyice içine işlemesini sağlar.
Rendelenmiş kuru soğan ve ezilmiş sarımsak, çiğ köfteye keskinlik ve dolgunluk kazandırır.
Kıvamı yumuşatır, parlaklık verir ve malzemelerin birbirine bağlanmasını kolaylaştırır. Ayrıca lezzeti dengeler.
Şunlara da göz atın: