Çiğ köfte, yalnızca bulgurla değil; baharatla yoğrulan bir lezzet mirasıdır. Her bir malzeme, bu eşsiz tadın karakterini belirler. Özellikle baharatlar, çiğ köftenin acılığını, kokusunu ve rengini oluşturan temel taşlardır. Peki; çiğ köfteye hangi baharatlar atılır? İşte cevabı.
Çiğ köftenin karakteristik acı ve koyu rengini verir. Hem lezzet hem de renk açısından vazgeçilmezdir.
Acılığı artırır ve isotla birlikte çiğ köfteye özgü baharatlı tadı oluşturur.
Etli ya da etsiz fark etmeksizin çiğ köftenin sindirimini kolaylaştırır, aromatik bir tat katar.
Yoğun baharat karışımına dengeli bir sıcaklık ve derinlik sağlar.
Özellikle Güneydoğu usulü tariflerde kullanılır; çiğ köfteye hafif tatlımsı ve sıcak bir aroma katar.
Şunlara da göz atın: