Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, ince bulgur, isot, baharatlar, soğan, sarımsak, nar ekşisi ve zeytinyağı ile hazırlanır. Bazı yörelerde etli bir şekilde hazırlanır. Çiğ köftenin servisinde ise lavaş, marul ve zeytinyağı kullanılır.

Çiğ köfte, kökeni Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne, özellikle Şanlıurfa ve Adıyaman illerine dayanan geleneksel bir Türk yemeğidir. Adını, pişirilmeden yoğrulan etli veya etsiz bulgur karışımından alır. Günümüzde hijyen nedenleriyle genellikle etsiz yapılır.

Çiğ köfteye hangi baharatlar atılır ve çiğ köfte yapmanın püf noktalarına göz atın.

Çiğ Köfte Malzemeleri Nelerdir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?