Çiğ Köfte Acısını Ne Alır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Çiğ köfte hemen hemen herkes tarafından sevilen bir yiyecek. Pek çok şekilde de tüketilebileceği gibi herkesin damak zevkine de uymayabiliyor. Bazıları acısız tercih ederken bazıları acılı seçeneğini tüketebiliyor. Peki; çiğ köfte acısını ne alır? İşte yanıtı.
Çiğ Köfte Acısını Ne Alır?

Çiğ köfte, seveni için bir tutkudur. Ama bol acılı sevenlerin zaman zaman "Biraz fazla mı oldu?" dediği anlar da yok değil. O kıpkırmızı görüntü, ağzı yakan biber tadı bazen fazlasıyla baskın gelebiliyor. Peki; çiğ köftenin acısını ne alır? İşte o yöntemler…

çiğ köfte

Yoğurt veya Ayran Tüketmek

Yoğurt, acıyı bastırmada oldukça etkilidir. Birkaç kaşık yoğurt ya da bir bardak ayran, ağzını ferahlatır.

Ekmek veya Lavaşla Yemek

Karbonhidratlar acıyı azaltır. Çiğ köfteyi bol lavaşla veya ekmekle yemek, acılığı dengelemeye yardımcı olur.

Zeytinyağı Eklemek

Biraz zeytinyağı, çiğ köftenin acısını inceltir ve lezzetini dengeler.

Limon Sıkmak

Limon suyu, acılığı hafifletir ve çiğ köfteye ferah bir tat katar.

Domates veya Marul ile Tüketmek

Domatesin suyu ve marulun serinliği, acıyı azaltır. Yanına bu tür sebzeler eklemek işe yarar.

Şunlara da göz atın:

  1. Çiğ Köftenin Yanına Ne Gider?
  2. Çiğ Köfte Kilo Aldırır Mı, Diyette Yenir Mi?
  3. Modern Çiğ Köfte Tarifleri
  4. İzmir Köfte Yanına Ne Gider?
  5. Bulgur Pilavı Kilo Aldırır Mı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?