Çiğ köfte, seveni için bir tutkudur. Ama bol acılı sevenlerin zaman zaman "Biraz fazla mı oldu?" dediği anlar da yok değil. O kıpkırmızı görüntü, ağzı yakan biber tadı bazen fazlasıyla baskın gelebiliyor. Peki; çiğ köftenin acısını ne alır? İşte o yöntemler…
Yoğurt, acıyı bastırmada oldukça etkilidir. Birkaç kaşık yoğurt ya da bir bardak ayran, ağzını ferahlatır.
Karbonhidratlar acıyı azaltır. Çiğ köfteyi bol lavaşla veya ekmekle yemek, acılığı dengelemeye yardımcı olur.
Biraz zeytinyağı, çiğ köftenin acısını inceltir ve lezzetini dengeler.
Limon suyu, acılığı hafifletir ve çiğ köfteye ferah bir tat katar.
Domatesin suyu ve marulun serinliği, acıyı azaltır. Yanına bu tür sebzeler eklemek işe yarar.
Şunlara da göz atın: